Аз имах едни подобни проблеми с на баща ми каляската. 150 към Пловдив около 30 мин на жегатаи като се отклоних към града и я пуснах на празен ход и светна лампата даже... След 5 минути почивка я запалих и повече не светна.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с датчика за налягане на маслото.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеМалко глупавичък въпрос ама да си го задам все пак! Нали сменяш правилния датчик!?
Как изглежда това което сменяш ти!? Като първото или второто е?
(Уреда на таблото може да тестваш като откачиш кабела от датчика и въпросната жица опреш на корпус/маса, тогава стрелката вътре на таблото трябва да "бие" на максимум)=-v-=
Madness? This is ALFA!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от mikahack Покажи съобщениеЗдравейте отново,
Както (mimouzunov) препоръча, взех си ладов датчик, направиха ми преходник и сега всичко е ок.
Имам само един въпрос, колко бара показват вашите уреди? Като я запаля моята стои на 5-6 бара, при подаване на газ отива до 8-цата!
- на студен мотор - на празен ход около 4атм, с подаване на газ - до 6 макс
- на загрял мотор - на празен ход около 2 - 2.5 атм, с подаване на газ до 3.5 - 4 ...
Зарадва ме това, че като смених датчика, показанията взеха да реагират моментално на подаването на газ, докато с оригинала нямаше мърдане тая стрелка
Comment
-
Никога не си купувайте FAE. Жесток боклук, показва 2 бара повече! На празен ход след студен старт вместо 5 - 7бара, като загрее, вместо 1 - 3бара. И това срещу скромната сума от 60-70лв в ТиН. Направо ми вади очите стрелката от както сложих тоя ментак. Оригиналния датчик показваше точно до последно, но изведнъж се повреди и показваше макс 1бар.
Успех!1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Важно е като отвъртиш капачката за наливане на масло....горе да има масло, иначе ебем ви.. у показанията на който и да е датчик....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеАз също съм с датчик от Лада (хаха... защо ли...) и показанията са :
- на студен мотор - на празен ход около 4атм, с подаване на газ - до 6 макс
- на загрял мотор - на празен ход около 2 - 2.5 атм, с подаване на газ до 3.5 - 4 ...
Зарадва ме това, че като смених датчика, показанията взеха да реагират моментално на подаването на газ, докато с оригинала нямаше мърдане тая стрелкаЯвно съм с ладов датчик...
Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection
Comment
Comment